SSC CGL 2016: Memory Based Paper


Hello Friends,

Today was Day 1 of SSC CGL 2016 Online Examination and there were many changes in the exam pattern. For the first time SSC CGL is being conducted Online and there were 25 questions in each section. After the exam analysis many students are eagerly waiting for Memory Based Question Paper and as we promised here we provide you The Memory Based Question Paper of SSC CGL 2016.

You can  click here to download the Reasoning Practice Set.

You can click here to download the English Practice Set.

You can click here to download the Maths Practice Set.

GA questions

Q1. What is Zeolite ?

Sol-Zeolites are hydrated aluminosilicate minerals made from interlinked tetrahedra of alumina (AlO4) and silica (SiO4).

Q2. Siachen glacier dispute is between which two countries?

Sol – India and Pakistan 

Q3. Kakori conspiracy took place in which year?


Q4. First Woman governor of Independent India?

Sol. Sarojini Naidu

Q5. Components responsible for acid rain?

Sol-Sulfur dioxide and nitrogen oxides 

Q6. How many member need to start the proceeding of the houses  of parliament?

Sol-One-tenth of the total number of house

Q7. Bubbles from liquid are formed due to?

Sol – Surface Tension 

Q8. Highest source of air pollution in the world?

Sol-Carbon monoxide.

Q9. The highest number of gold deposits found in which desert? 

Sol – Gobi Desert

Q10. CAG does not audit which of the below mentioned –(State govt. accounts. Central government accounts, Local bodies, government run companies)?

Sol-Local bodies

Q11. Which state has more literacy – Punjab, Mizoram, Maharashtra, Odisha?

Sol- Mizoram,

Q12. Headquarter of FIFA?


Q13. Boiling point of water depends on?

Sol-  Atmospheric pressure

Q14. Which monument is called dream of stones?

Sol- Panch Mahal

Q15. Who is the author of “A thing of beauty is a joy forever”?

Sol- John Keats

Source : SSCADDA

Leave a Reply