SSC CGL 2014 Interview Experience Part 132

Hello Friends,

We are sharing with you interview experience of Prashant Jangid

SSC NR Interview: total- 15 minutes  members- f1, f2, m1.

bell rang, i entered gently after taking permission then wished them, they offered me seat.

f1: Q1. to aap uttarakhand se hai. ye btaiye uutarakhand kyu bana, kb bana, kya aap is se santusht hai.
Ans. Started conversation with a little breath, then flow bana, all three started observing the views, overall i took middle way by telling them pros and cons one after one. mistook date of uk creation told, 9 november 2009 instead of 2000.
Q2. Uttarakhand me last ke kuch time me ek tarrific disaster hua, aakhir mamla kya tha, kyu hua, kiski kami thi, kya initiative liya government ne, relief provide krne me kya dhil di.
Ans. Told everything in simple and sweet way jo ki group me maine discuss bhi kiya tha. DWR ka bhi zikr kia.
Q3. Ye earthquake kyu aate hai, kitne type hote hain eq ke, tell me whole terminology.
Ans. Told her everything about earthquake system, shock waves etc., mentioned types of earthquake in brief. She seemed satisfied. and passed the baton to male intervieweer.
M: haan to aap kya bta rahe the earthquake ke bare me.
Ans. I repeated the whole process again, seemed impressed. Ab vo test karne lage sath hi sath supportive mode me aane lage question by question.
Q4. Chalo ye btao ab ke ye tsunami kya hai, eq hi hai ya kya hai, difference kya hua dono me?
Ans. Again told everything to the best of my knowledge, nodded in acceptance.
Q5. You know Japan ne ek wall formation ki hai jisse wo tsunami waves se back jayenge future me. Suna hai kuch.
Ans. Sir, actually the veracity of a man-made system is only checked when verified in original or parctical conditions. Nuclear leakage of reactor in Japan is testumony to that. So, cant guarantee about the claims.
Q6. Last question, koi food article btao jisme vitamin bharpoor matra me ho.
Ans. Carrot for vitamin A.
Q6. Last question, CFC suna hai kya hai kaha se aata hai.
Ans. Dimag ne kam krna band kar dia, took few seconds and then jumped with answer, told sources one by one jb tk shant ni hue sir.
Q7. Ye kimberley kya hai btao.
Ans. Again socha coz sudden tha, took few seconds and then replied correct place.
Q8. Kyu famous hai.
Ans. Told gold milta hai sir mines me, sir told nahi kuch or bhi hai jo special banata hai is place ko, socho socho, motivate kr kr k, ye b ya dila diya then told sir DIAMOND
smile emoticon
haan ye hui na bat.
Q9. Ab last hai vakai me, Kilimanjaro kaha hai.
Ans. Told South africa. are yr south africa ko chhod do normal africa bhi chalega, laughing burst at htat moment i maintained composure. Ok pass the baton to female2.
Q10. Ok, aapne reading newspaper mention kia hai, to hope so aaj ka newspaper to ni padha hoga. ( strange enough mujhse previous wale ko chhoda nhi and aaj ki news puchi) To jo jo aapne important note kia vo bta do. (this mam observed me troughout so she gave me simple free hit and many times bola chalo koi bat ni rhne do itna bahut hai.
Ans.Told Land Bill.
Q11. Difference between 2013 bill and current bill.
Ans. Told. thoda normal debate chala mam se all i positive manner.
Q12. Ok koi bhi 4 aise state and their female cm btao.
Ans. Told three and was trying hard to count fourth one, she said chalo koi ni ho gaya itna kafi hai chal jaega, asked others k kafi hai mam and sir.
Q13. Chalo last me fundamental rights btao.
Ans. Told bold headings, she said article bta skte ho told everything bs thoda 19 and 21 me confusion ho gaya but she corrected me. All of them said good luck thank you.

Leave a Reply